Ozanlar Diyarı Şirin Kırşehir

....KIRŞEHİRLİNİN ATATÜRK SEVGİSİ.....

KIRŞEHİRE OZAN NEŞET ERTAŞ IN HEYKELİ DİKİLMİŞ.BİR HEMŞERİMİZ HEYKELİ İLK DEFA GÖRÜR VE KARŞISINA GEÇER.
ATAM CUMHURİYETİ KURDUĞUNU VATANI KURTARDIĞINI BİLİYORDUM.SAZ ÇALDIĞINI BİLMİYORDUM.SAZ ÇALAN O ELLERİNE KURBAN OLURUM DER.(ATATÜRK HEYKELİ SANMIŞ)
......İSMET PAŞANIN KIRŞEHİR GEZİSİ...
İSMET PAŞA REİSİCUMHUR KIRŞEHİRE OTOMOBİLLE GİTMEK ÜZERE YOLA ÇIKAR.KIRŞEHİR ANKARA YOLU ÜZERİNDEKİ BİR İLÇEMİZİN HALKI İSMET PAŞAYA ZOR DURUMDA OLDUKLARINI BİLDİRMEK İÇİN.AHALİDEN 5-6 KİŞİYİ YOL ÜZERİNDEKİ ÇEŞMENİN BAŞINA OTURTURLAR ELLERİNEDE BİRER SOMUN VERİRLER.PAŞA GEÇERKEN ÇEŞMEDEKİLER SOMUNU BÖLÜP BÖLÜP SUYA BATIRIP YERLER.PAŞA SORAR BUNLAR NE YAPIYOR DİYE.İLERİ GELENLER EFENDİM AHALİ ÇOK PERİŞAN VE FAKİR SUYU KATIK EDİP KARINLARINI DOYURUYOR DERLER.İSMET PAŞA İLERİ GELENLERE DÖNER,KATIKLARI BOL EKMEĞİ KAZANMANIN YOLUNU BULSUNLAR DER.
KIRŞEHİRLİ ANKARA'DA İÇKİ İÇERSE
İstiklal marşını kim yazdı? İki Kırşehir'li Ankara'ya düğüne gelmişler. Tabiki gece yarılarına kadar içmişler zil zurna sarhoşlar. Sabah'a karşı geri dönmeye karar vermişler. Ankara çıkışında trafik polisi çevirme yapıyormuş. Bunlarıda çevirmişler. Polis ehliyet ruhsat sormuş bunlar hemen vermişler. Ama acayip içki kokuyorlar. -"Size ceza keseceğim"demiş. Ama polis biraz dalga geçeyim şunlarla belki ceza kesmekten vazgeçerim diyerek bunlara bir soru soracağını bildikleri takdirde göndereceğini söylemiş. Biri ilkokulu bitirmiş. Ötekine -"Sen sus ben bilirim"diyerek susturmuş. Polis demişki -"İstiklal Marşını kim yazdı" demiş. Hemen heyacanla cevap vermeye çalışmış. -"Neşet ağam diyeceğim ama pek küççük yazsa yazsa Muharrem ağam yazmıştır"demiş. Tabi polis şaşırarak -"De gidin" diyerek bunlara ceza yazmadan göndermiş.
BEKTAŞİNİN İLHAMI
"Bektaşi'nin biri her gün kasabada 'Her şey Allah'tan', 'Her şey Allah'tan' diye mırıldanarak dolaşır dururmuş. Bir gün kasabanın serseri delikanlılarından biri yine böyle mırıldanarak dolaşmakta olan Bektaşi'ye arkasından sessizce yaklaşmış, ensesine okkalı bir şaplak atmış. Canı fena halde yanan Bektaşi'nin pür hiddet dönüp kendisine ters ters baktığını görünce;
- Öyle ne bakıyorsun baba erenler demiş, hani her şey Allah'tandı.
- Tabii demiş Bektaşi, her şey Allah'tan da ben hangi deyyusu aracı ettiğine bakıyorum."
KIRŞEHİRDE USTA OLMAK
Ustalardan ikisi yurt dışına çalışmaya gider ve sonra emekli olup dönerler. Daha sonra birlikte hacca gidip hacı olurlar ancak uzun yıllar içki alemlerinde ve eğlencelerinde yoğrulmuş bu iki arkadaştan birisi birgün diğerine "hacı sen bir gün rakı alsan bende bir hindi alsam şöyle akbayıra doğru bir açılsak der." Arkadaşının cevabı sert olur. "kudurdun mu sen , birde hacısın.
"İçkiyi teklif eden gayet sakin:
-hacı olunca ne olmuş kim görecek sanki?
-hiç kimse görmezse Allah görür.
-içki içmekte kararlı olan usta cevap verir.
-Allah görünce gelipte uzun çarşıda anlatacak değilya!.
İMZA
Adamın biri, kendisi hakkinda kötü sözler söyleyen birine haddini bildirmek için evine kadar gider, fakat evde bulamaz. Öfkesinden, kapıya büyük harflerle "EŞŞEK" yazip geri döner. Birkaç gün sonra o kişiden söyle bir yazı alır :
Bize gelmişşin. Kapıya attığın imzandan anladım !...